Foto 05 Linkedin workshop 20 9 2017 lichter

Een programma voor een zorgeloos bedrijf 

Herken je dit?

 • Je werkt hard, hebt een grote deskundigheid, omzet en winst zijn niet je grootste drijfveren, maar het stoort je enorm dat je verdiensten niet in verhouding zijn tot je inzet en expertise.
 • Je wilt een omzet waardoor je zakelijk en privé je leven kan inrichten zoals jij dat wil, en zelf bepaalt hoeveel, waar en wanneer jij werkt of vrije tijd hebt.
 • Je wilt veranderingen aanbrengen in je werk en werkwijze maar tijd en rust om dat op te starten ontbreken.
 • Je zoekt koers en focus voor je dagelijkse werkzaamheden.
 • Je bent op zoek naar andere verdienmodellen.
 • Je wilt graag meer werken voor klanten die echt stappen willen zetten, maar je weet niet wat je moet doen om juist die te bereiken.
 • Je wil marketing en communicatie inzetten om klanten te werven, of goed bij doorverwijzers in beeld te zijn, maar je weet niet waar te beginnen.

Dan is het programma echt iets voor jou!

Het programma helpt je om als ondernemer in actie te komen en je doelen te realiseren. Je krijgt over een langere periode verspreid training en coaching, en support van andere professionals die ook willen groeien in hun ondernemerschap. Je maakt keuzes over hoe jij je bedrijf inricht en voor welke klanten jij werkt. 

Wat levert het programma je op?

  • Je neemt de regie over je klantenstroom en je aanbod.
  • Je hebt in beeld waar jij met je bedrijf en je aanbod naartoe wilt voor de komende jaren en hoe je dat vertaalt in je dagelijkse werkzaamheden.
  • Je maakt vanaf je eerste dag in het programma een eigen actieplan en krijgt ondersteuning bij de uitvoering ervan zodat je direct.
  • Je kan investeren in je bedrijf en jezelf (en je vakanties) zoals jij dat wilt.
  • Je hebt een balans tussen ondernemerschap, je inhoudelijke deskundigheid en je bevlogenheid.
  • Je leert marketing- en communicatievaardigheden voor jouw ondernemingsdoelen.
  • Je verdient wat je waard bent.

Waaruit bestaat het programma?

1. Individuele dag ‘Gebruik je successen om onderscheidend te zijn’

We beginnen met een individuele dag waarin we onderzoeken wat jouw unieke boodschap is, jouw unieke combinatie van kennis, expertise en interesses. We maken een individueel actieplan waarmee jij gelijk aan het werk kan met de ontwikkeling en groei van je onderneming. 

2. Individuele sessies 

(via skype of telefoon, met Hanneke Andringa)

In vijf verschillende individuele sessies neem je je voortgang door en krijg je nieuwe ideeën en feedback. Hierdoor blijf je in actie en krijg je nog meer plezier in je proces naar het nemen van eigen regie over je onderneming.

3. Drie live workshops van een hele dag

Workshop dag 1: Van passie naar product. Je leert hoe je eenvoudig nieuwe diensten of producten ontwerpt en uitprobeert en hoe je daar direct mee begint (ook als je weinig tijd hebt). 

Workshop dag 2: Op de tweede dag leer je over passende prijzen vragen en informatiemarketing.aan het werk lichter

Workshop dag 3: De derde dag gaat over de verkoop van jouw dienst, aan degenen aan wie jij wilt verkopen. Je leert over informatiemarketing en verrassende manieren hoe je klanten kunt binnenhalen.

4. Drie mastermindsessies van 60 minuten 

Tijdens telefonische groepscoaching sessies krijg je een persoonlijk antwoord op je vragen en leer je van de vragen van de andere deelnemers.

5. Emergency coaching 

Je kan onbeperkt gebruik maken van 'emergency coaching' bij het uitvoeren van jouw persoonlijke actieplan.

6. Deelname aan besloten online groep

Alle deelnemers krijgen toegang tot een besloten online discussiegroep. Tijdens de hele duur van het programma kan je elkaar en businesscoach Hanneke Andringa vragen stellen en feedback geven én elkaar stimuleren tot actie.

Wekelijkse rapportage 

Je onderneemt makkelijker acties en bereikt sneller resultaat door iedere week je voortgang te rapporteren.

BONUS: Extra trainingsdag: Van aandringen naar aanbieden

Een workshop over LinkedIn of Facebook voor ondernemers. Je leert samen met andere ondernemers hoe je niet al te “verkoperig en promoterig” overkomt, maar dat je inspanningen op social media wel bijdragen aan je bedrijf.

Past dit programma bij jou? 

Het programma is niet geschikt voor iedereen. Het is passend voor jou als jij stappen wil zetten om:

   • Over 5 jaar nog steeds geïnspireerd en vol energie te zijn.
   • Kleine of grote veranderingen in je werk door te voeren.
   • Te groeien als ondernemer.
   • Te verdienen wat je waard bent.
   • Juist die klanten verder te helpen die het meest gebaat zijn bij wat jij biedt.

Waarin verschilt het programma van andere trajecten? 

Het programma is anders dan coaching, praktijkbegeleiding of een cursus marketing:

   • Je leert specifiek wat jouw kansen en sterktes zijn voor succesvol ondernemerschap. En succesvol betekent dan: de verdiensten die jij wil, het soort werk en klanten die jij wil.
   • Jouw unieke expertise, visie, waarden en behoeften zijn leidend voor jouw weg naar zorgeloos ondernemen.
   • Je leert wat jouw aanbod is dat je gunt aan je klanten en hun omgeving. Of: ‘dat je klanten mogen ontvangen’.
   • Je leert van andere ondernemende professionals.
   • Je krijgt feedback op je stappen, met een heldere spiegel vanuit jouw visie en waarden door een ervaren business coach die snapt wat klanten willen en wat jij wil.
   • Je ontdekt hoe marketing en leiderschap bijdraagt aan jouw onderneming.
   • Door de combinatie van workshops, bijeenkomsten, masterminds en individuele coaching word je voortdurend uitgenodigd en uitgedaagd tot actie.

Wil je weten of het programma passend is voor jou, neem dan snel Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.op.

Ja, maar omzet is niet belangrijk voor mij 

Wellicht denk je nu: “Nou is het net of het me allemaal om het geld gaat, en dat is voor mij niet zo, dus ik weet niet of ik wel pas in het programma.” Je bent een professional in hart en nieren, je wil vooral je klanten helpen. Maar het is niet voor niets dat als je als ouder in een vliegtuig zit met een klein kind, eerst zelf je reddingsvest om moet doen en dan pas je kind. Met andere woorden het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen om ook anderen goed te kunnen helpen. En geld is een ruilmiddel voor diensten en meerwaarde. Een middel om in jezelf te blijven investeren. Als professional, als ondernemer en om persoonlijke doelen te realiseren zoals een huis, vakantie of sparen voor later.

Akkie OkmaAkkie Okma, executive coach: "Als je een constante stroom aan inkomsten wilt, zal je de regie in handen moeten nemen", zo leerde ik van Hanneke. Hanneke neemt je mee door je hele businessproces zodat je met duidelijke ideeën je eigen PR ter hand gaat nemen. Zeer aan te bevelen."