Over werknemers met downsyndroom en een goed verdienmodel

Menno en Robklein

Op 21 maart is het Wereld Downsyndroom dag, een dag om de talenten en mogelijkheden van mensen met downsyndroom extra onder de aandacht te brengen.

Een mooie aanleiding om een bijzonder cateringbedrijf, “Firma van Buiten”, in het zonnetje te zetten.  De oprichters hebben zich laten inspireren door hun neef met downsyndroom en hebben een bedrijf opgericht waar we allemaal van kunnen leren.

Verschillende soorten afstand tot de arbeidsmarkt

De Firma van Buiten levert gebak en broodjes aan de horeca in Delft en omgeving, en ze leveren catering op bijeenkomsten en partijen. Het is een leer-werk plek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Die afstand tot de arbeidsmarkt kan om uiteenlopende oorzaken zijn. De twee grootste groepen zijn mensen met een verstandelijke beperking en mensen die integreren in de arbeidsmarkt vanuit de bijstandswet. Beide groepen werken intensief samen. Binnenkort bestaat de Firma van Buiten 5 jaar, en “we merken dat we door te werken met beide groepen een bijzonder evenwicht hebben. Dat merken we als een van de groepen groter of kleiner wordt, dan ontstaat er gelijk een andere sfeer”, aldus trotse eigenaar Femke Kleijweg.

Stagebegeleiding

Sinds kort loopt Joep, mijn zoon van bijna 17 met downsyndroom, stage bij de Firma van Buiten. Hij is daar net gestart. Zijn huidige taken zijn strijken, schoonmaken, containers buiten zetten, enzovoort.

Als beginneling wordt mijn zoon begeleid. Door Kees, zo vertelde zoonlief enthousiast. Iemand via de gemeente dacht ik. Tot ik een keer ging kijken bij de Firma van Buiten. Kees blijkt ook downsyndroom te hebben. Oeps, dacht ik, zelfs ik ga nog uit van aannames.

“Kees groeit enorm van het inwerken van Joep” hoorde ik later. En ik groei nog meer in het onbevangen kijken naar wat mensen kunnen, of ze nu een beperking hebben of niet.

Ondernemingszin

Als moeder heb ik weer bijgeleerd, maar ook als businesscoach. Ik zie:

  1. Een missie (mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een goede werkplek geven).
  2. Een visie (mensen leren van elkaar).
  3. Een persoonlijke bevlogenheid van de oprichters (“door mijn neef zie ik dat mensen met een verstandelijke beperking heel veel kunnen”).
  4. Expertise (in de horeca en de juiste begeleiders inhuren).
  5. Een goed werkend verdienmodel (inkomsten van de catering in combinatie met begeleidingsvergoeding vanuit dagbesteding en de bijstandswet).   

Dank je wel Firma van Buiten dat je op zo’n inspirerende wijze laat zien hoe je met maatschappelijk ondernemen een bijdrage levert aan de samenleving en een goede onderneming runt.