De zorgverzekering betaalt dus neemt u maar een gewoon consult

27-11-2015

salty chips

Een diëtiste heeft een prachtige methode ontwikkeld die voor mij en mijn zoon interessant lijkt. Tenminste dat denk ik maar om dan moet ik eerst op consult. Vergoed uit het basispakket, dat dan weer wel. Als moeder ben ik teleurgesteld, als businesscoach voor zorgprofessionals zie ik veel kansen.

Eigen regie
Mijn zoon met een verstandelijke beperking heeft licht overgewicht en dat is geheel mijn verdienste. En bedoel ik dat hij niet 10 of meer kilo te zwaar is. Want dat zie ik al bij veel van zijn leeftijdsgenoten (hij is 16). Op zoek naar een methode om mijn zoon eigen regie over zijn gewicht te geven hoorde ik over een specifieke methode. De bijbehorende website was snel gevonden. Voor veel geld zou ik een methode kunnen aanschaffen die ik verder nog niet ken of kan inzien. Ik stuur een mailtje en krijg snel een telefoontje van de beheerder van de website. Het is beter dat ik een keer met zoonlief op consult kom bij de ontwerper van de methode of desnoods bij een andere diëtist. Gratis want het zit in de basisverzekering, evenals eventuele extra consulten. En dan kan ik voor een X bedrag per maand inloggen op een website. En nee, voor ouders is er niets. Ik haak af.

Preventie
Vanwege een bijeenkomst die ik organiseer samen met Diamiz,“3 manieren om anno 2015 als zorgprofessional je omzet laten groeien”, bel ik met iemand van een gemeente. Zij coördineert en stimuleert preventieprojecten in de gezondheidszorg. Ik vraag of dat ook over bijvoorbeeld gewichtsbeheersing voor verstandelijk beperkten zou kunnen gaan. Jazeker is de reactie.

Wil jij ook meer weten over manieren om jouw omzet te laten groeien, kom dan naar de bijeenkomst op 7 december.