Meer poen, plezier en prestige door LinkedIn?

92li
Acteurs leggen verzoeken tot optredens vaak langs de meetlat van Poen, Plezier en Prestige. Dat hoorde ik vorige week bij een theatervoorstelling, en een paar dagen later hoorde ik dat advocaten die meetlat ook gebruiken bij hun prioritering van opdrachten en hoe ze klanten werven.


Hoe scoort LinkedIn, immers het online-podium voor professionals, voor jou langs die meetlat? Of met andere woorden, in hoeverre levert jouw zichtbaarheid op LinkedIn jou meer Poen, Plezier en Prestige?

Als dat ietsje meer mag zijn, ik vertel je graag hoe.

Poen

Door LinkedIn kan je klanten krijgen, zo simpel is dat. Ik ervaar het zelf steeds meer en hoor het ook steeds meer van andere ondernemers. Een webinar-aankondiging waar ik aanmeldingen op krijg. Een teamcoach die via LinkedIn door een bedrijf is gevraagd om een voorstel te maken voor hun leiderschapstrainingen. Het aantal voorbeelden is eindeloos. Effectief gebruik van LinkedIn levert eenvoudigweg poen op.

Plezier

Als je het leuk vindt om met andere professionals in contact te zijn, om te weten wie wie kent, hoe de hazen rennen, om informatie en inspiratie op te doen in de posts van andere experts, dan is LinkedIn gewoon ook leuk. Zeker als je het ‘tijdlijn-scrollen’ weet te beperken tot het met jezelf afgesproken tijdslot.

En natuurlijk wordt LinkedIn ook gewoon steeds leuker als je eenmaal merkt dat het platform voor je bedrijf begint te werken en steeds betere resultaten oplevert!

Prestige

Op LinkedIn laat jij je vaardigheden zien, je expertise.
Als mensen je LinkedIn-profiel opzoeken, wil je dat ze meteen zien wat jij kan, dat jouw toegevoegde waarde zichtbaar is. Het gaat er niet om dat jij als ondernemer keurig oplepelt wat je allemaal al hebt gedaan in je leven. Je profiel is geen curriculum vitae, het is een podium voor je expertise en die blijkt uit wat je je klant kunt bieden. En als jij dan ook nog met enige regelmaat je deskundigheid laat doorschijnen in je artikelen, je updates en je reacties op anderen, dan zit het wel goed met je prestige.