3 Reden om regie over je omzet te houden (of te krijgen)

nieuwe auto kopen               rien

We denken allemaal verschillend over de waarde van geld en bezit. De een wil graag in een nieuwe auto rijden met de mooiste foefjes, de ander is super tevreden in het stilte gedeelte van de trein. Zelf schuif ik de beslissing om een andere auto te kopen in plaats van door te tuffen in een afgeschreven exemplaar al een tijdje voor me uit. Maar ik heb wel net een prachtig schilderij gekocht. Regie over mijn omzet geeft mij de mogelijkheid om daar vrij in te kiezen.

Een psychotherapeut, die met veel passie met kinderen werkt zodat die meer regie over hun leven krijgen, vertelde tijdens haar VIP dag dat zij bij een kind met haar tarief was gezakt tot 25 euro per uur. Toen ik haar vroeg of zij wist wat de ouders hadden gedaan om de lessen gefinancierd te krijgen keek ze mij glazig aan. Dat was nog niet in haar opgekomen. Zij dacht alleen maar aan de ouders die zeiden niet meer te kunnen betalen en hoe goed zij het kind vooruit ziet gaan.

Er zijn meer zorgprofessionals die het korte termijn belang van hun klanten en hun eigen passie voor laten gaan op hun eigen belang, in dit geval meer omzet. Als ouders pas vlak tevoren afbellen rekenen ze geen kosten. Verslaglegging of extra overleg gaat in de eigen tijd. Je werkt immers vanuit je passie. Maar geld is slechts een ruilmiddel voor de waarde die jij levert en wil blijven leveren. En jij wil toch de regie houden over wat je ruilt en wanneer?

Regie over je omzet betekent:

1- Het vraagt ambitie, om de prijs te vragen die je waard bent moet je kwaliteit blijven leveren.
2- Je hebt zelf de vrijheid om te bepalen of en hoeveel je investeert in bijscholing, trainingen, coaching of een extra lange vakantie.
3- Je krijgt de regie over je tijd: wanneer werk je extra, wanneer minder.

En meer regie over je omzet kan meer omzet betekenen. Die keus ligt voor iedereen anders. Ik ga verder genieten van het mooie schilderij. En ik hoop dat de auto weer binnenkort door de APK komt, zodat ik zelf de regie hou of ik er nog in door kan blijven rijden.